Lähtökohtia      Ajankohtaista      Historia      Yhteystiedot

Hanke

Toimijat

Muistiot
Keskiaikainen Viipuri

Loppuvuodesta 2005 käynnistyneen Keskiaikainen Viipuri -hankkeen tavoitteena on luoda yhteistyötä suomalaisten ja venäläisten keskiaikaharrastajien välille. Keskiaikaharrastus on aktiivista molemmissa maissa, mutta yhteinen koordinointi puuttuu. Hankkeen avulla pyritään luomaan yhteistyömahdollisuuksia, laajentamaan kontakteja ja samalla lisäämään sekä suomalaisten että venäläisten historian tuntemusta. Hankkeen kohderyhmänä ovat kaiken ikäiset asiasta kiinnostuneet, mutta erityisesti mukaan toivotaan nuoria.

Keskiaikainen Viipuri -hanketta koordinoi Viipuri-keskus ry, joka on lähialueyhteistyöhön keskittynyt yhdistys. Viipuri-keskuksella on toimistot sekä Viipurissa että Helsingissä ja hyvät yhteydet niin suomalaisiin kuin venäläisiinkin keskiaikaharrastajiin.

Näiltä nettisivuilta löydät lisätietoa hankkeen toimijoista ja tapahtumista.

Tervetuloa aikamatkalle keskiaikaiseen Viipuriin!


Mistä on kyse?

Loppuvuodesta 2005 käynnistyneen Keskiaikainen Viipuri -hankkeen tavoitteena on luoda yhteistyötä suomalaisten ja venäläisten keskiaikaharrastajien välille. Keskiaikaharrastus on aktiivista molemmissa maissa, mutta yhteinen koordinointi puuttuu kokonaan. Hankkeen avulla pyritään luomaan yhteistyömahdollisuuksia, laajentamaan kontakteja ja samalla lisäämään sekä suomalaisten että venäläisten historian tuntemusta. Hankkeen kohderyhmänä ovat kaiken ikäiset asiasta kiinnostuneet, mutta erityisesti mukaan toivotaan nuoria.

Keskiaikainen Viipuri -hanketta koordinoi Viipuri-keskus ry, joka on lähialueyhteistyöhön keskittynyt yhdistys. Viipuri-keskuksella on toimistot sekä Viipurissa että Helsingissä ja hyvät yhteydet niin suomalaisiin kuin venäläisiinkin keskiaikaharrastajiin. Keskuksen yhteistyökumppaneita Viipurissa ovat kaupungin hallinto, kansalaisjärjestöt, kulttuurilaitokset ja koulut, Viipurin linna ja alueen tiedotusvälineet.

Pietarissa ja Viipurissa toimivat keskiaikakerhot ja -yhdistykset ovat erittäin kiinnostuneita vastaavien suomalaisten tahojen toiminnasta ja kokemusten vaihtamisesta suomalaisten harrastajien kanssa. Suomessa keskiaikaa harrastetaan lukuisissa eri yhdistyksissä ja venäläisten yhdistysten toiminta kiinnostaa, mutta mm. kielivaikeuksien takia yhteyksien luominen on ollut vaikeaa. Mm. tähän hanke tarjoaa nyt apuaan.Viipuri-Keskus ry, Käpylänkuja 1, 00610 HELSINKI, puh. 09-2722430, fax: 09-7288 1710, www.viipurikeskus.fi