Tietoja Viipuri-keskuksesta

Etusivu
Tarkoitus & toiminta
Tapahtumakalenteri
Tiedot tapahtumista
Hankkeet
Materiaalit
Yhteystiedot

Tietoja Viipurista

Kulttuuri
Tietoja matkailijalle
Uutta Viipurista
Yhteystietoja
Linkit
Viipurin kartta

Sortavala

Hotellit

 

SIVIILIHAUTAUSMAA HANKE

Viipuri-keskus on alusta asti ollut mukana Karjalan Liiton vuonna 2002 alullepanemassa siviilihautausmaa-hankkeessa. Kesän aikana on käännetty venäjän kielelle arkeologi Sanna Puttosen valmistamat kortit, joissa on 206 siviilihautausmaan kuvaukset ja kartat niiden sijainnista. Käännöstyön yhteydessä karttoihin ja kuvauskortteihin on lisätty vastaavat venäjänkieliset paikannimet.

Keväällä 2005 siviilihautausmaat priorisoidaan suojelutarpeen ja suojelumahdollisuuksien mukaan. Viipuri-keskus selvittää yhteistyössä suomalaisten pitäjäseurojen kanssa käytännön tason suojelutoimet sekä tutkii niiden hautausmaiden tilanteen, joista ei Suomesta käsin ole onnistuttu saamaan tietoja. Selvityksiä tehdään myös nykyään Karjalan tasavallassa sijaitsevilla luovutetuilla alueilla sekä Sallassa ja Petsamossa.

Karjalan Liitto luovutti kaksikieliset hautausmaaluettelot Suomen opetusministeriöön, jonka on tarkoitus käynnistää Suomen ja Venäjän väliseen valtiosopimukseen tähtäävät toimenpiteet hautausmaiden suojelemiseksi.

»takaisin